Næste udsendelse: 15:38 Vejret i aften (G)

TV i dag

  • 15:3014Nyheder (G)
  • 15:38Vejret i aften (G)
  • 16:0014Nyheder (G)
  • 16:08Vejret i aften (G)
  • 16:3014Nyheder (G)
  • 16:39Vejret i aften (G)
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:3017Nyheder (G)
  • 17:34Vejret i morgen (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mændenes Maddyst 7:9 (G)Der er nu fem singlemænd tilbage i dysten, og denne gang skal de finde den søde tand frem. Udfordringen lyder på ikke mindre end det sønderjyske kagebord.
  • 18:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Rosa Kildahl
  • 18:58Folkemødet - set med 2.g.'eres øjne (G)Medie-linjen på STX i Rønne kaprer fladen og giver fredag aften deres bud på gode historier på Folkemødet 2018. Alt fra ide til produktion og præsentation af historierne bliver udført af eleverne fra 2.b, og der er alvorlige temaer såvel som bløde indspark.
  • 19:10Kulturreportagen - Helle Theilgaards Keramik (G)Hver og en af Helle Theilgaards keramik skåle har deres egen klang. En så fin lyd, at en musiker har lånt hendes skåle til en koncert.
  • 19:15Urtejagt på Bornholm - Kristian Skovdal (G)Kan det lade sig gøre at lave en Dansk Root beer med ingredienser fra den bornholmske natur? Det kan du finde ud af nu, når naturvejleder Thomas Guldbæk tager ud og finder urter og rødder sammen med ølbrygger fra Beerhere i Tejn, Kristian Skovdal.
  • 19:20Næste uges tv (G)
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50Ulven tæt på - og helt ude i skovenDebatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 20:50Urtejagt på Bornholm - Casper Sundin (G)Nu tager naturvejleder Thomas Guldbæk og den tidligere køkkenchef på blandt andet Nordlandet, Casper Sundin, ud i det bornholmske efterår, hvor de vil smage på både slåen og rønnebær.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 21:30Tilbage til rødderne Allan Feldt tager os med tilbage til barndommens gade.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 01:10Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen
  • 01:40Sprogblomster (G)Der er nye ansigter på både dame- og herrehold, ellers er alt ved det gamle. Vi besøger Keld Nielsen på Bornholms Tekniske Samling. Har børn fra 1. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø til at gætte et bornholmsk ord, og ikke mindst heftige løgnehistorier i en omgang Ræjtjit eller Forkjert.
  • 02:25Nattv: Danish Botlling Company (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Danish Botllings Company.
  • 03:25Ulven tæt på - og helt ude i skoven (G)Debatprogram om ulven fra området, hvor den lever. TV MIDTVEST rykker ud i Stråsø Plantage og sætter fokus på, hvordan det er at bo med ulven.
  • 04:25Stafetten - Lisa Korsgaard Westh (G)Jurist Lisa Korsgaard Westh er fra Jylland. Under studietiden i Aarhus mødte hun sin mand og i dag bor de med deres fire børn på en stor gård udenfor Klemensker.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Peter Frödin og Anders W. Berthelsen

Elev: Insekter smager af hundemad

På Friskolen Østerlars er de i gang med naturfaglig uge, hvor en af dagens aktiviteter er, at tilberede - og spise - insekter.
Friturestegt græshoppe med karrymayonnaise og græskarsuppe med ristede larver stod i dag på menuen på Friskolen Østerlars. Skolen har naturfaglig uge og mellemtrinets opgave var i dag blandt andet at kokkerere med insekter.

- Eleverne laver en masse mad, hvor tanken er, at spise mere bæredygtigt, blandt andet ved at skære ned på kødforbruget, siger Nicolai Løngren, der er konsulent hos ØKOløft Bornholm.

Desserten for er muffins med mel lavet på larver. Ideen med brug af insekter, er at få dækket de næringsstoffer som man normalt ville få af kød, som også er den primære proteinkilde. I løbet af naturugen bliver eleverne mere bevidste om miljøet og CO2 - hvilket er årsagen til at se på alternativer til kød, som er en stor CO2 synder. Det budskab har eleverne forstået.

- "Koer" de bøvser, så der kommer sådan noget CO2, siger Rosa Viktoria Theilade Ipsen, der i følge hende selv ikke er kræsen, og synes insekterne smagte godt.

Nogle af de børnene er dog mere skeptiske. De siger blandt andet:

- Det smager meget lidt af riskiks - det er ikke godt, det kan ikke anbefales, siger Mathias Skovgaard Pedersen.

- Det smager lidt af hundemad, hvis man nogensinde har smagt det. Det er lidt forskelligt fra orm til orm, men det smager virkelig dårligt, siger Cecilie Thorsen Jepsen.

Aktuelle programmer på Play