Næste udsendelse: 22:55 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:10EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 22:55Mellem os (G)
  • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)EKKO i februar ser i anledning af havneudvidelsen i Rønne nærmere på øens sandkyster, der også naturligt gennemgår en dynamisk forandring. Vi bevæger os langs kysten hele vejen rundt om øen og møder strandbrugere, der kan fortælle om forsvundne strande og får eksperternes forklaringer. Vi finder også vandstær og hvidsisken, og med lidt held bliver det også til en puppe af natsværmeren sandugle.
  • 00:55Mellem os (G)
  • 01:20Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff
  • 01:50Bogforum - Jens Henrik Jensen
  • 02:10Månedens foredrag - Poul Grooss (G)Poul Grooss om krigen i Østersøen.
  • 03:10Bornholmske smalfilm - Østbornholmske Dampskibsselskab (G)
  • 03:35Krimimessen: L.G. Jensen (G)L.G. Jensen skriver hæsblæsende børne- og ungdomslitteratur. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Jesper Mortensen fra TV MidtVest.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.
  • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Jørgen Hoff

Elev: Insekter smager af hundemad

På Friskolen Østerlars er de i gang med naturfaglig uge, hvor en af dagens aktiviteter er, at tilberede - og spise - insekter.
Friturestegt græshoppe med karrymayonnaise og græskarsuppe med ristede larver stod i dag på menuen på Friskolen Østerlars. Skolen har naturfaglig uge og mellemtrinets opgave var i dag blandt andet at kokkerere med insekter.

- Eleverne laver en masse mad, hvor tanken er, at spise mere bæredygtigt, blandt andet ved at skære ned på kødforbruget, siger Nicolai Løngren, der er konsulent hos ØKOløft Bornholm.

Desserten for er muffins med mel lavet på larver. Ideen med brug af insekter, er at få dækket de næringsstoffer som man normalt ville få af kød, som også er den primære proteinkilde. I løbet af naturugen bliver eleverne mere bevidste om miljøet og CO2 - hvilket er årsagen til at se på alternativer til kød, som er en stor CO2 synder. Det budskab har eleverne forstået.

- "Koer" de bøvser, så der kommer sådan noget CO2, siger Rosa Viktoria Theilade Ipsen, der i følge hende selv ikke er kræsen, og synes insekterne smagte godt.

Nogle af de børnene er dog mere skeptiske. De siger blandt andet:

- Det smager meget lidt af riskiks - det er ikke godt, det kan ikke anbefales, siger Mathias Skovgaard Pedersen.

- Det smager lidt af hundemad, hvis man nogensinde har smagt det. Det er lidt forskelligt fra orm til orm, men det smager virkelig dårligt, siger Cecilie Thorsen Jepsen.

Aktuelle programmer på Play